Home
Spreekuren
Onderzoeken
MijnGezondheidsnet
Adressen
Preventie
Relevante links
Klachten
Contact

Onderzoeken:  

De huisarts kan de volgende onderzoeken aanvragen, om te diagnostiseren, uit te sluiten of ter controle. U kunt op de link klikken om een video te bekijken, zodat u een idee heeft wat het onderzoek inhoud.

 

 ECG (hartfilmpje)

Een hartfilmpje is meestal één van de eerste onderzoeken dat wordt uitgevoerd, wanneer je pijn op de borst klachten hebt. Het is snel, eenvoudig en pijnloos.

 

 Longfunctie

Met een longfunctieonderzoek wordt de inhoud van de longen gemeten. Er wordt gekeken door middel van een blaastest of u astma heeft.

 

 24-uurs bloeddruk meting

De bloeddruk schommelt gedurende de dag en nacht. Door de bloeddruk een lange tijd achter elkaar te meten krijgt de huisarts een goede indruk over het verloop.

 

 Enkel-Arm-Index

Met een Enkel-Arm-Index wordt bepaald of u een vernauwing in de slagaderen van de benen heeft.

 

 

Informatie video's/ behandelingen: 

U kunt op de link klikken om een video te bekijken.

 

 Urineweginfectie


 BPPD (benigne positie draaiduizeligheid) 

Bij positieduizeligheid krijgt u een aanval van draaiduizeligheid als u uw hoofd snel van houding veranderd. Zo'n aanval duurt hooguit 1 minuut. Een periode met aanvallen gaat altijd vanzelf weer over binnen 4 weken.

 

 Stoppen met roken

Voor het stoppen met roken kunt u bij de huisarts een afspraak maken.

 

 Overgang


 Verstopping (obstipatie)


 NSAID's

Niet iedereen mag een NSAID gebruiken. Wanneer o.a. uw lever of nieren niet goed werken of een antistollingsmiddel gebruikt, wordt het gebruik afgeraden. 


 Griepprik

Voor patiënten die tot de risicogroepen behoren, krijgen eens per jaar een uitnodiging om een griepvaccinatie te krijgen. Zie ook het kopje: preventie en klik daarna op griepprik voor meer informatie.

 


Huisartsenpraktijk Terng & de Vries Telefoon 0174-287813 Spoedlijn 0174-245942 | info@praktijkterngdevries.nl Zorgmail:huisartsenpraktijkterngendevries@zorgmail.nl